Veelgestelde vragen over administratiekosten

V Hoeveel administratiekosten mag een verhuurder doorberekenen?
A Een verhuurder mag in geval van warmtelevering waarbij de verhuurder zelf de warmtemeting en de afrekening verzorgt 2% administratiekosten doorberekenen. In geval van warmtelevering waarbij de verhuurder de warmtemeting (en het opmaken van de afrekening) heeft uitbesteed mag er maximaal 1% administratiekosten worden doorberekend. Over alle overige servicekosten mag in beginsel 5% worden berekend.
   
V Mijn verhuurder berekend Eur 7,50 administratiekosten over mijn totale servicekosten over 2008. Deze servicekosten bedragen slechts Eur 5,-.
5% van Eur 5 is slechts Eur 0,25. Is het doorbelasten van de Eur 7,50 toegestaan?
A Uw verhuurder past het beleid van de huurcommissie wel heel erg consequent toe. Het is toegestaan, maar niet wenselijk. In mei 2008 heeft de SP een dergelijke vraag aan de minister van VROM gesteld. Vlak nadat deze vragen waren gesteld heeft de desbetreffende woningcorporatie het minimumbedrag in dit geval niet in rekening gebracht.
Bekijk hier de veelgestelde vragen over andere onderwerpen:

 

   

Gerelateerde onderwerpen:

Administratiekosten

 


Heeft u een vraag over administratiekosten en mist u deze vraag nog op deze pagina, stuurt u dan uw vraag aan ons door via het contactformulier.

   

 
Naar boven