Veelgestelde vragen over kosten huismeester

V Welke telefoonkosten mag mijn verhuurder via de servicekosten doorbelasten?
A Wanneer dit een telefoon betreft waar de huismeester of beheerder gebruik van maakt, dan is het de verhuurder toegestaan  de abonnementskosten door te belasten via de servicekosten. De gesprekskosten komen dan voor rekening van de verhuurder. Betreft het echter de kosten van een telefoonaansluiting in een lift, dan is het de verhuurder toegestaan zowel de abonnementskosten als de gesprekskosten door te belasten via de servicekosten.
   
V Mijn verhuurder berekent naast de kosten van mijn huismeester ook nog eens een 4% opslag ivm vervanging bij ziekte. Mag dat?
A Ja, het is een verhuurder toegestaan de verzekeringspremie om vervanging te bekostigen door te belasten via de servicekosten. Wanneer uw verhuurder geen verzekering hiervoor heeft afgesloten heeft de kantonrechter geoordeeld dat het toegestaan is het lage percentage van 4% forfetair door te belasten. De 4% is echter wel een soort van fondsvorming. Uw verhuurder moet wel kunnen aantonen dat de kosten van vervangende huismeesters meer bedragen dan de totale opbrengst van de 4% opslag.
Bekijk hier de veelgestelde vragen over andere onderwerpen:

 

   

Gerelateerde onderwerpen:

Huismeester

 

Heeft u een vraag over kosten van een huismeester en mist u deze vraag nog op deze pagina, stuurt u dan uw vraag aan ons door via het contactformulier.

   

 
Naar boven