Veelgestelde vragen over ongediertebestrijding

V Mijn verhuurder is flink aan het verbouwen in ons complex, waardoor wij als bewoners nu opeens veel last hebben van ratten. De verhuurder belast de kosten voor het bestrijden van deze ratten aan ons door via de servicekosten. Mag dit?
A Kosten in verband met het bestrijden van ongedierte –voorzover daaraan geen noemenswaardige kosten zijn verbonden en voorzover de aanwezigheid van dit ongedierte geen gevolg is van de bouwkundige situatie van de woonruimte- komen voor rekening van de huurder. Het is aan u aan te tonen dat de overlast van de ratten veroorzaakt is door de verbouwingswerkzaamheden in uw complex.
   
V Komen de kosten voor het verwijderen van een wespennest voor rekening van de huurders?
A Ja en nee. Dit hangt er van af waar de wespen het nest hebben gebouwd. Is het nest gebouwd in een gemeenschappelijke ruimte, dan komen de kosten voor het verwijderen voor rekening van de huurders. Is het wespennest echter gebouwd in een voor huurders onbereikbare locatie (als bijvoorbeeld de spouwmuur) dan komen de kosten voor rekening van de verhuurder.

 

Bekijk hier de veelgestelde vragen over andere onderwerpen:

 

   

Gerelateerde onderwerpen:

Ongediertebestrijding

 

Heeft u een vraag over ongediertebestrijding en mist u deze vraag nog op deze pagina, stuurt u dan uw vraag aan ons door via het contactformulier.

   

 
Naar boven